Kontakta FMI

MARIE-LOUISE SIGEMALM, VD
Branschorganisationen Färg, Möbler och Interiör (FMI)

info@fmibranschen.se, 08-640 66 38

Öka din kompetens med FMI:s branschinriktade utbildningar

Boka kurs här!

Branschutbildning: Ny konsumentköplag träder i kraft den 1 maj 2022

Innehåll
Under denna halvdagsutbildning kommer vi att gå igenom centrala delar i den nya konsumentköplagen. Utbildningen är branschinriktad och upplagd utifrån ett praktiskt fall. För att lätt kunna tillgodogöra sig de nya reglerna och för att få en bra överblick så kommer de nya reglerna att relateras till de ”gamla” reglerna i konsumentköplagen. Utbildningen innehåller allmän information om den nya lagens tillämpningsområde samt genomgång av reklamations- och preskriptionsregler, felbestämmelser och den nya uppbyggnaden av felreglerna, avlämnande, avbeställning, påföljder vid fel i vara, befintligt skick, garantier och marknadsföring.

Vem utbildningen riktar sig till:
Utbildningen riktar sig till ägare, butikschefer, reklamationsansvariga, säljpersonal, kundtjänstansvariga samt andra personer som i sin yrkesroll kommer i kontakt med konsumenter och behöver ha goda kunskaper i den nya konsumentköplagen.

Syfte med utbildningen:
Efter genomförd utbildning kommer du som kursdeltagare att ha fått ökade kunskaper i de mest centrala delarna i den nya konsumentköplagen, vilket leder till att du i din yrkesroll lättare kan avgöra- och hantera krav från konsumenter på ett snabbt och professionellt sätt samt lämna korrekt information i möten med konsumenter/kunder.

Föreläsare: Advokat Patrik Fallberg

Kursdatum: 25 april 2022
Tid: Kl. 08.00 -12.00
Plats: Deltagande sker digitalt via utskickad länk.
Sista anmälningsdag: Onsdagen den 20 april 2022.

Kursavgift: Kostnadsfri. Endast för medlemmar i FMI