Kontakt »    Press »   
Start
Aktuellt
Om oss
FMI Tidningen
Utbildningar
bli medlemmar
Mssor & Event
Annonser:

Heldagsutbildning i textil, läder & stoppning - nu med märkningsregler för möbelvårdsprodukter

Uppdaterad: 2017-06-15

Vad är bra kvalitet i möbelklädslar och vilka fiberblandningar står bäst emot yttre påfrestningar och slitage? Vilken stoppning håller formen bäst? Hur ska möbelvårdsprodukter vara märkta och vem ansvarar för märkningen? Vilken information ger ett säkerhetsdatablad?

De här och många andra frågor får du svar på i FMI:s grundläggande utbildning i material- och fiberlära skräddarsydd för möbel- och heminredningshandeln. 
 
Om utbildningen
Utbildningen ger dig kunskaper i att bedöma hur olika egenskaper i materialblandningar påverkar kvalitetsbedömningen i textil, läder och stoppning i möbler, lämpligheten av vissa materialblandningar i möbelklädslar. Vi går igenom vad en testrapport skall innehålla, vilken information i testrapporten som du skall uppmärksamma. Vi tar även upp kraven på skötselråd i konsumentförhållanden, hur fibermaterial ska redovisas enligt de tvingande europeiska märkningsreglerna samt intressanta fall och praxis från allmänna reklamationsnämnden. Du får besöka laboratoriet och se hur tester går till i praktiken, exempelvis hur noppor uppstår i olika materialblandningar, hur olika material/blandningar står emot påfrestningar, belastningar på sömmar och väv, hur slitage påverkar nötning och utseenden i olika material.
 
Nytt för i år är ett avsnitt om märkningsregler för möbelvårdsprodukter (textil, trä och läder), ansvarsfrågor samt säkerhetsdatablad.
 
Utbildningen riktar sig till kvalitets- och reklamationsansvariga, butikspersonal, butikschefer, inköpare, leverantörer, med flera.
 
Efter genomgången utbildning har du förvärvat grundläggande kunskaper om egenskaperna i olika textilier, läder och fyllnadsmaterial. Du har lärt dig att läsa testrapporter och säkerhetsdatablad, är uppdaterad på de senaste lagreglerna för märkning och skötselinstruktioner. Du har fått ökad kompetens i att bedöma kvaliteten i olika materialblandningar och möbelklädslar, vilket underlättar i kontakterna med konsumenter och leverantörer. Du kommer också att kunna bedöma reklamationsärenden på ett säkert och professionellt sätt.
 
Utbildningen avslutas med att varje kursdeltagare får ett diplom över genomförd utbildning.
 
I priset för utbildningen ingår kursmaterial/kompendium, frukostfralla med kaffe/thé, lunch och eftermiddagsfika med kaka. I kurslokalen kommer också att finnas frukt och vatten.
 
Kursföreläsare: Kursföreståndare från Textil & Läderlaboratoriet i Stockholm
Datum: onsdag den 15 november, 2017
Tid: Heldagsutbildning 10.00-17.00. Kaffe och te från 09.00.
Plats: Stockholm. Lokalinformation lämnas senare.
Pris per person: Medlem i FMI: 3.895 kr + moms. Icke medlem: 4.995 kr + moms.
 
Sista anmälningsdag: onsdag den 25 oktober 2017
Antalet platser är begränsat.
 
 
 
 
Anmälan är bindande. För anmälan gäller FMIs anmälnings- och avbokningsvillkor längst ned på denna sida.